Details
Date:

March 28

Time:

22:00

Event Category:

Events, My events, Pieksämäki

Click to Register: Click to Register
Venue

Hilpeä Hospodar

Savontie 9

Pieksämäki, Finland, 76100

Hospodarin Huippulivet tuovat jälleen mestoille kerrassaan loistavaa muzaa, kun pirtissämme täräyttää liat pois loistava Litku Klemetti + Kynnet.

Vuonna 2017 laajempaan tietoisuuteen rymistellyt Litku Klemetti on kriitikoiden, festareiden ja koko perheen suosikki.

2017 julkaistiin ”Juna Kainuuseen” -levy sekä bändikasetti ”Päivä päivältä vähemmän.” Huhtikuussa 2018 julkaistiin unelmointiteemainen ”Taika tapahtuu” ja seuraava levy ”Ding Dong” julkaistiin syksyllä 2019.

Pekka Laine kirjoitti Soundissa näin: ”Sanna Klemetti on paitsi persoonallinen myös laajemman kulttuurisen jatkumon näkökulmasta kiinnostava lauluntekijä. Yksilön ja ympäristön, syrjäseutujen ja kaupunki-Suomen välisen jännitteen kuvaaminen on ollut taiteilumme peruskauraa iät ja ajat.

Popmusiikissa tätä aihealuetta on vatvottu enimmäkseen aika yksiulotteisesti, kahden pääuoman välillä poukkoillen. Maalla on joko mukavaa tai sieltä on pakko päästä pois.

Sanna Klemetin laulujen kuva elämästä pienellä paikkakunnalla on erityisen viiltävä, jos sitä peilaa varsinkin iskelmälliseen ”liian suuri city, ei mennyt niin kuin piti” -ajatteluun. Koti-ikävälauluissa kohtalo ohjaa ihmisen suureen kaupunkiin, jossa on paha olla. Vihamielisessä urbaanissa viidakossa elämää ylläpitää lämmin muisto maaseudun tai pikkukaupungin idyllistä, jossa on kaikki kohdallaan. Miksi ikinä lähdin!

Emotionaalinen autenttisuus tekee Litku Klemetin musiikista riipaisevaa. Monissa paikoissa luova hulluus on yksinkertaisesti hulluutta, poikkeavuutta vailla sijaa. Ulkopuolisuus on muutakin kuin luovuuden lähde tai tyylikkään taiteilijaidentiteetin raaka-aine.”

Illan toinen esiintyjä, Kynnet on Hopeajärvestä, Love Sportista ja monista muista yhtyeistään tutuksi tulleen Teemu Tannerin sooloprojekti. Kynnet-yhtye kasvaa livenä viisihenkiseksi kokoonpanoksi.

Yhtyeen jäsenten muita yhtyeitä ovat mm. Pintandwefall, French Films, Seksihullut, Sofa Pets ja Teksti-TV 666. Kynsien ensimmäinen biisi julkaistiin 2016 maaliskuussa ja yhtyeen musiikki on noteerattu myös kansainvälisesti Vicen musiikkisivun Noiseyn kautta.

Yhtyeen mukaansatempaavista keikoista on päästy nauttimaan lukuisilla festareilla ympäri Suomen sekä Ruotsissa ja Norjassa. Yhtye on lämmitellyt myös muun muassa Royal Truxia ja Franz Ferdinadia. Vuonna 2018 yhtye palkittiin myös Femma-gaalassa Vuoden tulokkaana.

Kynnet-yhtyeen musiikki on piristävintä kotimaista lo-fi-jytää, jota viime vuosina on julkaistu. Yhtye on pitänyt yllä kovaa julkaisutahtia, ja yhtyeen toinen albumi on 12.10.2018 Svart Recordsin toimesta julkaistu Vähät välittää. Kynsien muista julkaisuista ovat vastanneet Joteskii Groteskii, Fuck Rekords, Rock n’ Roll Bullshit Recorsd, Soit Se Silti sekä norjalainen Black Pop Records.

Tämmöistä harvoin koetaan Pieksämäellä, joten olethan Hospossa 28.3.2020. Tulee loistoilta!