Details
Date:

February 14

Time:

13:00 - 16:00

Event Category:

Jyväskylä, My events

Click to Register: Click to Register
Venue

Aalto-sali

Väinönkatu 7

Jyväskylä, Finland, 40100

HUOM! Äitienpäivän Jazzbrunssi siirtyy ja muuttaa muotoaan rakkauden ja ystävyyden juhlaksi, sillä se järjestetään Ystävänpäivänä sunnuntaina 14.2.2021. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan tai voit halutettasi palauttaa ne osoitteessa: www.liveto.io

Aalto-salille katetaan upea makumatka, jonka kruunaa Jyväskylä Big Bandin ja trumpetisti Jukka Eskolan jazzkonsertti. Ystävänpäivän kunniaksi myös ruokailun taustalla voi nauttia Jyväskylä Big Bandin pienemmän kokoonpanon tunnelmoinnista. Luvassa on Aalto-salin arvokkuudella toteutettu kokonaisuus, jonka keskiössä ovat upeat maut ja ensiluokkainen jazzmusiikki.

Konsertissa on luvassa läpileikkaus trumpetisti Clark Terryn mittavan uran vaiheista. Clark Terryn syntymästä on nyt 100 vuotta ja hän on yksi historian levyttäneimpiä jazzmuusikoita, ja ehti urallaan soittaa mm. Duke Ellingtonin, Count Basien ja Quincy Jonesin yhtyeissä. Konsertin solistina toimii suomalaisen jazzin kärkinimiin kuuluva trumpetisti Jukka Eskola ja konsertin johtaa vieraileva kapellimestari, nuoremman polven big band -vaikuttaja, Rasmus Soini.

Trumpetisti Jukka Eskola on yksi maamme tunnetuimmista jazzmuusikoista. Hän on julkaissut kuusi soololevyä sekä esiintynyt useiden big bandien ja sinfoniaorkestereiden solistina niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän soittaa useissa television viihdeohjelmissa sekä maamme eturivin artistien yhtyeissä.

Nuori jazzlupaus Rasmus Soini on savonlinnalaislähtöinen säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja pedagogi. Hän toimii freelancereiden vuonna 2013 perustaman Sointi Jazz Orchestra -kokoonpanon taiteellisena johtajana ja kapellimestarina, ja on vastannut pääosin yhtyeen esittämästä materiaalista.

Jyväskylä Big Band on yksi Suomen aktiivisimmista big bandeistä ja se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa sekä toteuttanut poikkitaiteellisia produktioita. Omien konserttiensa lisäksi JBB on esiintynyt eri tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Jyväskylän Kesä, Jyväskylä Summer Jazz, Tanssin Aika, Lahden Jazztori, Oulun musiikkijuhlat, Wine Garden ja Imatra Big Band Festival.

Menu julkaistaan lähempänä!

Liput: 65 € (lapset 5-12v. 35€)