Details
Date:

February 10

Time:

19:00 - 21:00

Event Category:

My events, Tampere

Click to Register: Click to Register
Venue

RH Entertainment

Vallitsevan tilanteen takia huhtikuuksi 2020 suunniteltuja belgialaisen kitaravirtuoosi Francis Goyan konsertteja Hyvinkäällä, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa ei valitettavasti voida toteuttaa alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Konsertit Hyvinkäällä (18.4.), Helsingissä (19.4.) ja Tampereella (20.4.) siirtyvät helmikuulle 2021. Oulun konsertti (21.4.) perutaan. Uusi konserttipaikka helmikuussa 2021 on Turku.

FRANCIS GOYAN UUDET KONSERTTIPÄIVÄT JA –PAIKAT 2021:
HYVINKÄÄSALI, HYVINKÄÄ – KE 10.2.2021, kello 19.00
LOGOMO, Teatro-sali, TURKU – PE 12.2.2021, kello 19.00
TAMPERE-TALO, pieni sali, TAMPERE – LA 13.2.2021 kello 13.00
KULTTUURITALO, HELSINKI – SU 14.2.2021 kello 18.00

LIPUT
HYVINKÄÄ -– liput alkaen 32,00 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi
TURKU – liput alkaen 34,90 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi
TAMPERE – liput alkaen 39,90 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi
HELSINKI –liput alkaen 39,90 euroa (sis. kulut) / www.ticketmaster.fi

Jo ostetut liput Hyvinkäälle, Tampereelle ja Helsinkiin käyvät helmikuun 2021 konsertteihin sellaisenaan. Lippujen mahdollista palautusta koskevat ohjeet löytyvät lipunmyyjän nettisivuilta.

Valtaisaa suosiota maassamme erityisesti 1970- ja 1980–lukujen vaihteessa nauttinut herrasmiesmuusikko tekee minikiertueen, joka käsittää neljä konserttipaikkakuntaa: Hyvinkää, Helsinki, Tampere ja Turku.

Suomalaisten suursuosikki jo neljällä vuosikymmenellä! – Platinaa suomalaisilla ikivihreillä!
Sympaattinen Francis Goya ei ole esiintynyt Suomessa yli kymmeneen vuoteen, jollei mukaan lasketa syyskuussa 2018 Kangasniemellä järjestettyä hyväntekeväisyystapahtumaa, jossa hän käväisi soittamassa suomalaisten ystäviensä kutsusta.

Francis Goyan suosion suuruudesta Suomessa todistavat muun muassa kaksi platinalevymyyntiin yltänyttä albumia: ”Summernight Moods” vuodelta 1979 ja ”Pohjolan yössä” vuodelta 1983. Kummatkin albumit kuuluvat niiden monien levyjen joukkoon, jotka Goya levytti suomalaiselle levy-yhtiölle, ensin Fazer-Finnlevylle ja sen jälkeen musiikkivaikuttaja Osmo Ruuskasen johtamalle Bluebird-yhtiölle.

Suomessa levytetyillä albumeilla on kuultu hänen taiturimaisia instrumentaalitulkintojaan suomalaisille tutuista ikivihreistä kuten ”Paratiisi”, ”Satulinna”, ”Sininen ja valkoinen”, ”Surun pyyhit silmistäni”, ”Akselin ja Elinan häävalssi”, ”Myrskyluodon Maija”, ”Rantakoivun alla”, ”Hopeinen kuu”, ”Pohjolan yö” ja ”Ihmisen ikävä toisen luo”.

Noihin aikoihin Francis Goyan voimallisesti aikuisyleisölle suunnattu musiikki soi ahkeraan tahtiin Ylen kanavilla ja hänet nähtiin usein esiintymässä suosituimmissa suomalaisissa televisio-ohjelmissa. Hänen konserttinsa olivat niin ikään järjestään loppuunmyytyjä.
Instrumentaalimusiikki ei tunne kielirajoja! – Yli 20 miljoonaa myytyä levyä!

Liegen kaupungissa, Belgiassa toukokuussa 1946 syntyneen, nykyisin Espanjassa asuvan Francis Goyan läpimurto maailmanmarkkinoille tapahtui vuonna 1975, kun hän levytti yhdessä isänsä kanssa säveltämän, kansainväliseksi instrumentaaliklassikoksi vuosien varrella osoittautuneen kauniin, melodisen kappaleen nimeltä ”Nostalgia”. ”Nostalgia” kipusi muun muassa Hollannin, Saksan, Norjan ja Brasilian myyntilistoilla ja herätti yleisön kiinnostuksen Goyaa kohtaan ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa.

Kiitettävän tiiviiseen tahtiin levyttäneen Goyan tekemien albumien määrä ylittää 50 kappaleen rajan, mikä tarkoittaa sitä, että hän on keskimäärin levyttänyt vähintään yhden albumin per vuosi uransa alusta alkaen. Suuri osa albumeista on myynyt joko kultaa tai platinaa ja niiden yhteenlaskettu myyntilukema nousee yli 20 miljoonaan.

Samoin kuin Suomessa myös muualla maailmassa Francis Goya on usein tehnyt yhteistyötä paikallisten musiikkivaikuttajien ja levy-yhtiöiden kanssa. Hänellä on poikkeuksellinen taito valita esitettäväkseen kunkin maan tai maanosan suosituimmista ikivihreistä ja listahiteistä juuri ne koskettavimmat ja ajattomimmat, jotka ilman sanojakin vetoavat yleisöön.

Esimerkkinä Francis Goyan levyttämistä latinalaisen musiikin suosikeista mainittakoon ”Besame mucho”, ”Perfidia”, ”Amor, amor, amor”, ”Quando Sali de Cuba”, ”Vaya con Dios” ja ”La Playa”. Slaavilaisuutta hänen runsaassa tuotannossaan edustavat ”Mandshurian kukkuloilla” ja ”Uralin pihlaja”, ruotsalaista ”Ack Värmeland, du sköna” ja ranskalaista ”Emmanuelle” ja ”Kuolleet lehdet (Les Feuilles mortes)”.

Konsertit alkavat kello 19.00.
Konserteissa ei ole väliaikaa.

Liput:
Liput alkaen 39,90 euroa.
www.lippu.fi ja www.ticketmaster.fi
www.rh-entertainment.fi/tapahtuma-152-francis_goya.php