Details
Date:

May 14

Time:

10:00 - 16:00

Event Category:

Uusimaa lisää tapahtumia

Click to Register: Click to Register
Venue

Tokoinranta, FI-00530 Helsinki, Suomi

Uusi juhlaperinne Tokoinrannassa: Hakaniemen hanami!

Asukkaat toivoivat syksyllä 2019 Facebookin Kallio-ryhmässä jotakin tapahtumaa vasta istutettujen kirsikkapuiden kukinnan aikaan – ja siitä se ajatus sitten lähti. Kallion Kulttuuriverkosto haluaa luoda hanamista uuden juhlaperinteen Kallion alueelle.

Hakaniemen hanami oli tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran la 16.5.2020. Ensin Suomen hallituksen 12.3.2020 tekemät koronaviruksen leviämisen hillitsemiseen liittyvät linjaukset siirsivät tapahtumaa vuodella lauantaihin 15.5.202, ja maaliskuussa 2021 Kallion Kulttuuriverkoston hallitus joutui tekemään päätöksen Hakaniemen hanamin siirtämisestä vielä vuodella lauantaihin 14.5.2022 koronatilanteen vuoksi.

Hakaniemen hanamista on tulossa varsin vapaamuotoinen puistojuhla, johon ei tule esiintymislavaa ja muuta tekniikkaa, mutta puistoon voidaan aikatauluttaa erilaisia pienimuotoisia esiintymisnumeroita ja työpajoja.

Kuten aina Kallio Kukkii -festareilla, jokainen myyjä ja sisällöntuottaja on itse vastuussa toiminnastaan eli huolehtii siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu kuntoon hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Photo by Elliot Banks on Unsplash