Details
Date:

February 6

Time:

18:00 - 20:00

Event Category:

Pieksämäki

Click to Register: Click to Register
Venue

Kulttuurikeskus Poleeni

Savontie 13

Pieksämäki, Finland, 76100

Atso Almila, kapellimestari
Vilmos Szabadi, viulu

Eduard Toldrà: Suite en Mi
Henryk Wieniawski: Viulukonsertto nro 2
Franz Schubert: Sinfonia nro 8, Keskeneräinen
W. A. Mozart: Alkusoitto oopperasta Taikahuilu

Atso Almila, eläköitynyt Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen professori, on tunnettu mutkattomana musiikkikentän veteraanina, joka kaiken muun ohella ei pelkää tyylillisten raja-aitojen hautaamista, maakuntienkin kulttuurielämän nostamista, kapellimestarioppilaiden isällistä rohkaisemista saati sitä vaikeinta musiikissa, eli huumoria.

Almilan johtamasta ja juontamasta konsertistakin siis poistuu hyvillä mielin. Vai mitä muuta voi odottaa, kun ohjelmistossa on katalonialaisen Eduard Toldràn estottoman riemuisa, välimerellistä henkeä säteilevä orkesterisarja, viuluvirtuoosi Henryk Wieniawskin itselleen kirjoittama, näyttävästi briljeeraava viulukonsertto, Schubertin ”balsamia sielun haavoihin vuodattava” legendaarinen keskeneräinen sinfonia sekä Mozartin ikonisen Taikahuilu-oopperan satutunnelman kiteyttävä, mukaansatempaava alkusoitto?

Almilan lisäksi toinenkin elävä muusikkolegenda, suomalaistenkin rakastama unkarilaisvirtuoosi Vilmos Szabadi pitää huolen siitä, että ainakin tämä konsertti nostaa endorfiinitasoja ja karkottaa kaamosmasennuksen rippeetkin.

Jyväskylä Sinfonia on Keski-Suomen ainut ammattisinfoniaorkesteri ja se on onnistunut 2000-luvun alkupuolelta asti pitämään Jyväskylän sinfoniakonserttiensa täyttöasteen aina lähes 100%. Orkesterin ylikapellimestarina toimii Ville Matvejeff, joka on valittu Savonlinnan Oopperajuhlien taiteelliseksi johtajaksi tammikuusta 2019 alkaen. Orkesterissa soittaa 38 vakituista muusikkoa. Jyväskylä Sinfonia konsertoi aktiivisesti myös kotikaupunkinsa sekä -maakuntansa ulkopuolella.

Konsertin kesto on noin 2 tuntia (sis. väliajan)

LIPUT
Ticketmaster.fi sekä tuntia ennen Poleenin kahvilassa: 20 / 10 €
(alennettu hinta: lapset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet)

Jyväskylä Sinfonia on saanut avustusta konserttivierailuihin opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Konsertti järjestetään yhteistyössä Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Ennen konserttia klo 17.40 Poleenin aulassa järjestetään Pikku Alkusoitto, jossa esiintyvät nuoret musiikinopiskelijat Soisalo-opistosta. Lisätietoa Pikku Alkusoitosta: https://www.facebook.com/events/1564743640330581/