Details
Date:

June 16

Time:

20:00 - 22:00

Event Category:

My events

Click to Register: Click to Register
Venue

Gröna Lund

Lilla Allmänna Gränd 9

Stockholm, Sweden, 11521

NYTT DATUM: 16 JUNI 2021!
(Rättelse, vi skrev innan att det nya datumet är 17 juni 2021, men det stämmer inte. Korn spelar hos oss 16 juni 2021!)

Den här konserten är under ombokning på grund av det rådande läget och kommer inte att genomföras den 17 juni. Vår ambition är att boka om konserten till ett senare datum detta eller nästa år. Så snart det sker uppdateras evenemanget med det nya datumet.

Läs den senaste infon om Gröna Lunds öppning på gronalund.com.

Artistinfo
Korn var pionjärer inom genren nü metal när deras självbetitlade album utkom 1994, och bandets bestående popularitet pekar på att de startade en kulturell rörelse större än de själva. Sedan starten har de sålt över 40 miljoner album, vunnit två Grammys och turnerat världen över, och nu kommer de äntligen tillbaka till Grönan.

Precis som Limp Bizkit och Kid Rock representerar KORN en spännande subgengre av alternativ metal som benämns nü metal (eller aggro-metal). Det främsta karaktärsdraget hos denna omdebatterade musikstil är att den låter andra genrer som hip hop, funk och grunge influera det annars distinkta metal-soundet.

Under 2000-talet föll genren i anseende hos många, men med dess återuppväckande under 2010-talet via band som From Ashes to New, Islander och Ded är KORN än en gång på toppen av världen. The Ringer kallar dem “a genuine movement in a way bands cannot be now”. Vi håller med.

Biljettinfo
Det går inte att köpa biljett till en specifik konsert, utan du köper entré till parken, alternativt Gröna Kortet som ger fri entré hela säsongen. Observera att förköpta biljetter inte ger garanterad plats, så därför rekommenderar vi att du kommer till parken i god tid.

Biljetter online säljs endast via Gröna Lund. I Stockholm med omnejd går det att köpa Gröna kortet på Pressbyrån och 7-Eleven. Det går inte att köpa biljett till en specifik konsert, utan du köper entré till parken, alternativt Gröna Kortet.

Gröna Kortet för 310 kr ger dig fritt inträde till säsongens alla konserter. Under konsertkvällar gäller endast Gröna Kortet efter kl. 18.