Details
Date:

August 28

Time:

19:00 - 21:00

Event Category:

My events, Tampere

Click to Register: Click to Register
Venue

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55

Tampere, Finland, 33100

MESTAREIDEN JÄLJISSÄ – Ilkka Koivula & Jani Koskinen

TÄLLE KEVÄÄLLE SUUNNITELTU KONSERTTI TAMPERE-TALOSSA SIIRTYY ENSI KESÄÄN

Lähes loppuunmyyty Mestareiden jäljissä –konsertti Tampere-talossa, Tampereella 14.4.2021 joudutaan vallitsevan koronapandemian takia siirtämään ensi kesään. Konsertin uusi ajankohta on sunnuntai 29. päivä elokuuta 2021.

Konsertissa Ilkka Koivula ja Jani Koskinen tulkitsevat Olavi Virran ja Topi Sorsakosken tunnetuiksi tekemiä ikivihreitä lauluja kuten ”Hopeinen kuu”, ”Vihreät niityt”, ”Sinitaivas”, ”Olet kaikki”, ”Surujen kitara” ja ”Kuin yö”.

Uusi konserttipäivä Tampereella:

Tampere-talo (pieni sali), Tampere, sunnuntai 29.8.2021.
Konsertti alkaa kello 19.00.
Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia. Konsertissa on väliaika.

Liput:
Liput alkaen 33,50 euroa (sis. kulut).
www.lippu.fi

HUOM!
Konserttiin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan.
Mahdollista lippurahojen palautusta voi hakea 28.2.2021 mennessä.
Lippurahojen palautusta koskevat ohjeet: www.lippu.fi ja www.tampere-talo.fi/lipunmyynti/

Mestareiden Jäljissä
OLAVI VIRRAN JA TOPI SORSAKOSKEN IKIVIHREITÄ LAULUJA
Ilkka Koivulan ja Jani Koskisen lämminhenkisesti tulkitsemina.

* Hopeinen kuu * Vihreät niityt * Sinitaivas * Ajomies * Hurmio * Olet kaikki * Maailma ilman rakkautta * Surujen kitara * Kuin yö * ym.
Miehekkäästi tulkittuja lauluja rakkaudesta, anteeksiannosta, katumuksesta ja kahlitsemattomasti eletystä elämästä.
Jos suomalaisen iskelmämusiikin historiasta pitäisi mainita pari ylivoimaista kansansuosikkia, niin kärkipaikoilta löytyisivät taatusti sellaiset mestarit kuin Olavi Virta (1915 – 1972) ja Topi Sorsakoski (1952 – 2011). Kummatkin nauttivat pitelemätöntä menestystä niin keikka- ja konserttilavoilla kuin äänitteiden myynti- ja soittolistoillakin.

Rehellisesti ja miehekkäästi tulkittuja lauluja rakkaudesta, anteeksiannosta, katumuksesta ja kahlitsemattomasti eletystä elämästä. Lauluja, jotka niin lähtemättömästi ovat jääneet soimaan suomalaiseen sielunmaisemaan.

– Me olemme halunneet tuoda nämä meille kummallekin niin tärkeät ja tutut laulut jälleen estradeille yleisön kuultavaksi. Vertailua alkuperäisiin esityksiin on kai mahdotonta kokonaan välttää, mutta meidän versiomme näistä ikivihreistä lauluista ovat luonnollisesti meidän näköisiämme tulkintoja vaikkakin mestareiden esityksiä huolella vaalien ja kunnioittaen, Ilkka Koivula sanoo.

– Olan ja Topin ikivihreät laulut elävät kautta aikojen. Aikuisyleisö muistaa nostalgisten kappaleiden melodiat ja kertosäkeet vaikka niitä niin valitettavan harvoin enää radiossa kuulee. Me esitämme niitä suurella sydämellä ja kaiken ammattitaitomme likoon pannen, Jani Koskinen jatkaa.

Konserteissa Koivulaa ja Koskista säestää arvostetuista studiomuusikoista koottu yhtye.

JANI KOSKINEN – ”VIIHDYTTÄJÄ KUTEN OLI OLAVI VIRTAKIN…”
Tamperelainen Jani Koskinen on kokenut ja monipuolinen laulaja-näyttelijä. Hänet tunnetaan lukuisista kiitellyistä musikaali- ja teatterirooleistaan niin kaupunginteattereissa kuin kesäteattereissakin.
Erityisen hyvin Jani Koskinen muistetaan monista rooleistaan Olavi Virtana. Maestroa hän on ansiokkaasti näytellyt muun muassa Eino Grönin elämästä kertovassa musikaalissa ”Tango d’amore”, Topi Sorsakosken vaiheita peilaavassa musikaalissa ”On kesäyö” ja tietysti ”Olavi Virta” –musikaalissa.

Viime syksynä Jani Koskinen vieraili Rauman Kaupunginteatterissa, jossa hän näytteli ”Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä” –musiikkikomedian pääroolia. Komedian reipasta menoa vauhdittavat lukuisat tunnetut listahitit Mambasta Irinaan ja Suurlähettiläistä Kirkaan.
Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä

– Viihdyn komediallisessa ja musiikkipitoisessa rooleissa. Kyllä minä viihdyttäjä olen… kuten oli Olavi Virtakin”, Jani kertoo.

Ahkera Jani Koskinen on myös kysytty keikkataiteilija, jonka laaja-alaiseen repertuaariin kuuluu perinteistä iskelmä- ja pop-musiikkia vuosien varrelta, vauhdikasta bilemusaa, rokkia ja luonnollisesti Olavi Virran tunnetuksi tekemää tuotantoa.

– Arvostan monia näyttelijäkollegoita ja jo nuorena seurasin silmä tarkkana, miten muut tekee töitä. Sama juttu musiikkipuolella. Se on ollut itsellekin hirmupalkitsevaa, että on saanut työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, jotka edustavat monia erilaisia näkemyksiä.

ILKKA KOIVULA – ”ROOLIHAHMOJA ELÄVÄSTÄ ELÄMÄSTÄ KUTEN TOPI SORSAKOSKI…”
Ranualla syntynyt näyttelijä-muusikko Ilkka Koivula tunnetaan ehkä parhaiten Akseli Koskelan roolista Väinö Linnan romaaneihin perustuvissa elokuvissa ”Täällä Pohjantähden alla” ja ”Täällä Pohjantähden alla II”.

Teatterikorkeakoulusta vuonna 1990 valmistunut Koivula on uransa aikana näytellyt Oulun kaupunginteatterissa, Tampereen työväen teatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Rauman kaupunginteatterissa ja Turun kaupunginteatterissa. Hän on yleisölle tuttu myös monista elokuvista ja televisio-ohjelmista.

Viime kesänä hänet nähtiin nimiroolissa Danny-musikaalissa Suomen Kesäteatterissa, Valkeakoskella, mutta Dannyn rooli on vain yksi niistä rooleista, joille löytyy esikuva elävästä elämästä. Samaan sarjaan lasketaan Koivulan roolisuoritukset Vexi Salmena Timo Koivusalon ohjaamassa elokuvassa ”Rentun ruusu” (2001), Åke Lindmanina ”Pirkko ja Åke – Vuosisadan rakkaustarina” –musikaalissa Valkeakosken kesäteatterissa (2010) sekä tietysti Topi Sorsakoskena muun muassa ”On kesäyö” –musikaalissa Sappeen kesäteatterissa (2018).

Viimeksi mainitun musikaalin arvosteluissa todettiin, että ”Koivula on saanut Sorsakosken roolissa legendan eloon ennennäkemättömällä tavalla tulkiten hahmon eleet, äänen ja olemuksen täydellisesti”.

– Topi Sorsakoski oli helposti lähestyttävä eikä esittänyt mitään. Parhaiten pärjää olemalla oma itsensä, Ilkka Koivula on kertonut lehtihaastattelussa.

– Monet Topin esittämistä kappaleista olivat lapsuudesta jo ennestään tuttuja perinteisinä iskelmäversioina, mutta vasta Topin ja Agents-yhtyeen sovituksina, kun niihin yhdistettiin rock ne kolahtivat urakalla.