Details
Start:

May 20 - 14:00

End:

May 21 - 15:30

Event Category:

Helsinki

Click to Register: Click to Register
Venue

Helsinki Beatles Weekend

Sturenkatu 4

Helsinki, Finland, 00510

Helsinki Beatles Weekend siirtyy 20.-21.5.2022!

Mikäli olet jo ostanut lipun Helsinki Beatles Weekendiin, se käy uusille päivämäärille sellaisenaan.

—————————————————————-

MYSTEERIMATKA -dokumenttielokuva

Timo Heinäsen käsikirjoittama ja ohjaama Mysteerimatka -dokumentti seuraa Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Bandin taivalta Roihupellon treenikämpältä Suomen keikkojen kautta Liverpoolin kansainväliselle Beatles -festivaalille vuonna 2015.

International Beatle Week -festivaalin kyseisen vuoden teemana oli The Beatles -levyjen esittäminen kokonaisuuksina. Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band on ensimmäinen suomalainen yhtye, joka on kutsuttu Liverpooliin tämän albumikokonaisuusteeman alla. Bändi valitsi esitettäväksi vuonna 1967 julkaistun Magical Mystery Tour -levyn. Elokuvassa seurataan muun muassa Your Mother Should Know sekä I Am The Walrus -kappaleiden harjoituksia treenikämpällä sekä käydään Suomen keikkapaikoilla yhtyeen valmistautuessa Englannin matkaa varten.

Liverpoolissa Mysteerimatka -elokuva seuraa Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Bandin vierailua Beatles -historiaan kuuluville merkkipaikoille, joihin lukeutuvat muun muassa Strawberry Fields -orpokodin portti, Penny Lanen laulussakin mainittu parturiliike sekä John Lennonin kotitalo Menlove Avenuella. Jiri Nikkinen toimii ’pyhiinvaelluksen’ mainiona oppaana valottaen paikkojen historiaa sekä niiden yhteyttä The Beatles -yhtyeeseen.

Luonnollisesti elokuvassa viivytään myös musiikkihistorian ’pyhätöissä’. Katsoja pääsee Cavern Clubin ahtaiden käytävien kautta klubin takahuoneisiin, jonne yleisöllä ei muulloin ole pääsyä. Cavern Clubin väenpaljous ja kellarin kaariholvien alle puristunut kuumuus ja kosteus tiivistyy aivan erityislaatuiseksi tunnelmaksi tässä ehkä maailman tunnetuimmassa musiikkiklubissa. Tämän tunnelman voi aistia myös yhtyeen jäsenten lähikuvissa.

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band esiintyi vuonna 2015 Liverpoolissa kaikkiaan 7 kertaa. Magical Mystery Tour -levy esitettiin kahdesti. Elokuvassa haastatellaan International Beatle Week -festivaalien kävijöiden ohella myös Julia Bairdia, joka on John Lennonin sisarpuoli ja yksi Cavern Toursin johtajista.

Timo Heinänen on elokuvaaja, jonka pitkä ura kattaa pitkien elokuvien lisäksi tv-sarjoja, lyhytelokuvia, mainoksia sekä dokumenttielokuvia. Hän on ohjannut ja kuvannut myös musiikkivideoita sekä kaksi dokumenttielokuvaa. Hän on myös aktiivinen The Beatles – yhtyeen harrastaja ja siten sisällä aiheessa.

JIRI NIKKINEN THE BEATLES TRIBUTE BAND: Jiri Nikkinen, kitara; Jiri Bertula, basso; Juha Heikkilä, kosketinsoittimet; Jarkko Rantanen, rummut

Ohjaus, kuvaus, leikkaus ja tuotanto: Timo Heinänen
Äänitys: Saini Mustalampi, Timo Heinänen
Musiikillinen neuvonantaja: Jake Nyman

Elokuvan pituus on 56 minuuttia.