Details
Date:

April 2

Time:

19:00 - 22:00

Event Category:

Helsinki

Click to Register: Click to Register
Venue

Musiikkitalo

!! SIIRTYY KEVÄÄLLE 2022 !!

Nykyiset ostetut liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana. Jos uusi ajankohta ei sovi ja haluat peruuttaa ostoksen, Musiikkitalon lippujen palautuksia hoitaa Ticketmaster. Lipun hinta palautetaan ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimituskuluja. Ohjeet lippujen palautukseen: http://bit.ly/siirretyt

***

Konserttikokemus, josta et voi kieltäytyä!

Miltä kuulostaisi Huuliharppukostajan, La Stradan, Kummisedän, Suuren Gangsterisodan, Amarcordin sekä kymmenen muun klassikkoelokuvan musiikkia suuren orkesterin soittamana? Se selviää huhtikuussa, kun italialaismestareiden Ennio Morriconen ja Nino Rotan ikimuistoiset sävellykset pääsevät täyteen loistoonsa Vantaan Viihdeorkesterin konsertissa Musiikkitalossa.

Nino Rota (1911–1979) sävelsi musiikin yli sataan elokuvaan. Hän tuli tunnetuksi erityisesti Federico Fellinin luottosäveltäjänä, ja Amerikassa hänen läpimurtonsa oli Francis Ford Coppolan Kummisetä-elokuviin tekemänsä katkeransuloinen tunnusmelodia.

“Kun istun luomassa pianon ääressä, minulla on tapana olla onnellinen; mutta – ikuinen ongelma – miten voimme olla onnellisia toisten onnettomuuden keskellä? Teen kaikkeni tarjotakseni jokaiselle onnen hetken. Siinä on minun musiikkini ydin”, Rotan kerrotaan sanoneen.

Ennio Morricone (1928–2020) oli yksi aikakautemme merkittävimmistä säveltäjistä. Musiikin yli 500 elokuvaan säveltänyt ja lukuisia kertoja palkittu Morricone muistetaan erityisesti Sergio Leonen 1960-luvulla ohjaamien spagettiwesterneiden ääniraidoista, mutta hänen repertuaarinsa on huomattavasti laajempi ja monipuolisempi. Oscar-palkinnon hän voitti vuonna 2016 musiikistaan Quentin Tarantinon elokuvaan The Hateful Eight.

“Hän ei ole vain suuri elokuvasäveltäjä, hän on suuri säveltäjä.” Näin totesi Giuseppe Tornatore, italialainen ohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka tunnetuimpia elokuvia ovat Cinema Paradiso ja Malèna. Myös näiden elokuvien musiikkia on tarjolla Vantaan Viihdeorkesterin konsertissa Nino Rota & Ennio Morricone.

Konsertin johtaa Erkki Lasonpalo