Details
Date:

April 3

Time:

18:00 - 23:59

Event Category:

Helsinki

Click to Register: Click to Register
Venue

Ääniwalli

Pälkäneentie 13

Helsinki, Finland, 00510

UUSI PÄIVÄ 3.4.2021 JA TAPAHTUMA SIIRTYY ÄÄNIWALLIIN!

Muun muassa entistä Katatonia jäsenistöä sisältävän ruotsalaisen death/doompartio October Tiden keikka siirtyy Huhtikuulle ja laajenee samalla olemaan suurempi melankoliseen metalliin keskittyvä tapahtuma – Melancholy Mass Helsinki!

Melancholy Mass Helsinki tuo viisi melankolisen metallin kärkikattausta lauteille, kun October Tiden lisäksi illoissa nähdään jo yli 25 vuotta musiikkiaan kehittänyt Throes Of Dawn, jonka musiikillinen matka on kulkenut läpi black metallin, dark metallin, sekä progressiivisemmankin tunnelmoinnin. Illassa on mukana myös uuden albumin 27.11. julkaiseva melankolinen death/doom-yhtye Kaunis Kuolematon, myös uutta albumiaan juhlistava melodinen doom-akti Red Moon Architect, sekä melankolinen doom-yhtye Hanging Garden.

Alkuperäiselle October Tiden keikalle ostetut liput käyvät uuteen tapahtumaan sellaisenaan!

Lauantai 3.4.2021 / Helsinki, Ääniwalli
Melancholy Mass Helsinki:
October Tide
Throes Of Dawn
Kaunis Kuolematon
Red Moon Architect
Hanging Garden

Aikataulut julkaistaan lähemmin
Liput 22€ ennakkoon / 24€ ovelta jos jäljellä
Ennakkoliput Tiketistä
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/67385

October Tide
Fredrik Norrman ja Katatonian laulaja Jonas Renkse perustivat October Tiden 90-luvun puolivälilssä Katatonian ollessa väliaikaisesti hajonnut. Bändi ehti julkaista kaksi albumia ennen jäämistään 10 vuodeksi telakalle. Vuonna 2009 Fredrik Norrman erosi Katatoniasta ja kokosi October Tiden uudelleen ilman Renkseä. Viime vuonna julkaistu “In Splendor Below” on yhtyeen neljäs paluun jälkeinen albumi. Melankolisen metallin ystäville Suomen säät luovat otolliset puitteet October Tiden luihin ja ytimiin pureutuvalle musiikille. October Tiden kohdalla on turha sanoa, ettei bändin hyinen ulosaanti jätä ketään kylmäksi. Taatusti jättää ja juuri oikealla tavalla!

Throes Of Dawn
Vuonna 1994 perustettu progressiivisen ja tummasävyisen metallin taiturit Throes Of Dawn saapuu Helsingin ja Tampereen Melancholy Mass tapahtumiin soittamaan yhdet harvoista keikoistaan. Alkujaan black metallia soittanut yhtye on vuosien varrella kehittynyt progressiivisempaan ja melankoliseempaan sävyyn ja tunnelmointiin, ja toimittaa livessään kylmät väreet takuuvarmasti.

Kaunis Kuolematon
October Tiden kanssa kiertueen kaikilla kolmella keikalla mukana kulkeva Kaunis Kuolematon on suomalaisen melankolian ruumiillistuma. Tämä Haminasta kotoisin oleva yhtye yhdistää kauniin melankolian raskaaseen tunnelmaan todella tunnistettavalla soundillaan. Yhtyeen kolmas albumi julkaistaan 27.11.2020 ja tulevat keikat ovatkin osa yhtyeen levyjulkaisukiertuetta.

Red Moon Architect
Kouvolasta lähtöisin oleva Red Moon Architect on melodista doom metallia soittava yhtye, joka nähdään mukana Helsingin ja Tampereen kokoontumisissa. Yhtyeen vahvuus on sen erittäin tunnelmallisessa ja monipuolisessa musiikissa: sukelletaan todella synkkiin, syviin ja raskaisiin hidastempoisiin vesiin, josta noustaan täynnä toivoa oleviin melodioihin. Bändin monipuolista ulosantia vahvistavat vokalistien Villen ja Annin matalan murinalaulun ja kauniin puhtaan naislaulun yhdistelmä.

Hanging Garden
Tampereen ja Helsingin ikoniset kattaukset aloittaa genrensä kärkikastia kohti kiilaava Hanging Garden. Viime vuoden marraskuussa julkaistiin yhtyeen kuudes albumi ”Into That Good Night”, joka sai maailmalla ylistävän vastaanoton. Yhtyeen uusi, toistaiseksi nimeämätön albumi, julkaistaan toukokuussa 2021.

Kiertue järjestetään Loose Mind Productionsin ja Echelon Talent Agencyn yhteistyössä.
Akkreditoinnit ja kyselyt:
aki@loosemind.com