Details
Date:

April 9

Time:

21:00 - 23:00

Event Category:

Lappi lisää tapahtumia

Click to Register: Click to Register
Venue

Hotelli Sodankylä

Unarintie 15

Sodankylä, Finland, 99600

7-11.4 Stand Up Kelekka VIII
Muijat tykittävät lapin lavoilla ja lumikentillä Stand up Kelekka -kiertueella Pääsiäisviikolla!
All Female Panel -kollektiivista tutut Kaisa Pylkkänen, Ida Grönlund, Saana Peltola ja Helena Pöllänen kiertävät kelkoilla keikalta keikalle reitillä, joka vie heidät Leville, Ylläkselle, Sodankylään, Pyhälle ja Rovaniemelle.
All Female Panelin syvää päätä edustaa Kaisa Pylkkänen. Kaisa on valtakunnan virallinen tuohtuja, joka lataa lavalla poliittiset ja epäkorrektitkin ajatuksensa suoraan, häpeilemättä ja itseään säästelemättä. Kaisa on vähän masentunut, juuri sopivasti ahdistunut ja ihan pikkasen paranoidi. Tai niin kuin hän itse sanoo: feministi. Tai kuten miehet sanovat, sinkku. Yön pimeinä tunteina Kaisa on tehnyt herneen nenään vetämisestä taidetta ja valkoviinistä ryppyvoidetta. Molemmat toimii!
All Female Panelin hämärähommista vastaa Ida Grönlund, joka on eteerisestä olemuksestaan huolimatta täysverinen hörhö. Ida vie yleisön suloisesti häiriintyneeseen maailmaansa, jossa kukaan ei tiedä mitä seuraavan puun takana odottaa. Siviilissä Ida yrittää omaksua lauttasaarelaisen kotirouvan imagoa, mutta menneisyys kalliolaisena komiikan sekakäyttäjänä ei jätä tätä Suurta Ajattelijaa rauhaan.
Porukan pahapoika, Saana Peltola, on pyörinyt näissä bileissä jo 70-luvulta asti ja kahminut kaikista pitopöydistä parhaat palat muka vahingossa. Vaiherikasta elämäänsä läpilaukatessaan tämä oman elämänsä kuokkavieras ei ole kaihtanut keinoja stand up -materiaalin hankinnassa. Saanan itsensä liikkeellepanemat huhut kertovat, että myös teini-iän työkokeilu stripparina ja mitättömät autovarkaudet olivat osa suurempaa hanketta stand up –materiaalin kartuttamisen nimissä. Poliisilla on asiasta eriävä näkemys.
All Female Panelin uunituore jäsen Helena “baby spice” Pöllänen tuo kollektiiviin raikkaan tuulahduksen kolmenkympin tuoreemmasta päästä.Tämä kansainvälisilläkin lavoilla mainetta niittänyt savolaispissis vietti 10 vuotta sahaten komediaklubin ja yliopiston välilä, tuloksena yhdistelmä aamukasteen viattomuutta ja rekkakuskin ronskiutta maisterin papereilla. Ei voi olla rakastumatta!
Legendaarinen Stand up Kelekka -kiertue järjestetään nyt jo kahdeksatta kertaa. Aiemmin kiertueelle ovat osallistuneet mm. Ismo Leikola, Jason Byrne, Sami Hedberg, Ilari Johansson, Ali Jahangiri ja monet muut huippukoomikot. Kiertueen ideana on kiertää kelkoilla keikalta toiselle ympäri lappia. Tänä vuonna keikkapaikkoina toimivat Ihku Levi, Taiga Ylläs, Hotelli Sodankylä, Hotelli Pyhätunturi sekä Comico Rovaniemi.