Details
Date:

November 12

Time:

19:00 - 23:00

Event Category:

Helsinki

Click to Register: Click to Register
Venue

Ääniwalli

Pälkäneentie 13

Helsinki, Finland, 00510

Terry Riley peruuttaa Euroopan kiertueensa ja marraskuun Ääniwallin konsertti joudutaan perumaan samalla.
Tiketti on yhteydessä kaikkiin ennakkolipunostajiin palautuksiin liittyen.

TERRY RILEY & GYAN RILEY

Legendaarinen säveltäjä, muusikko ja minimalismina tunnetun musiikillisen suuntauksen pioneeri Terry Riley esiintyy poikansa Gyan Rileyn kanssa Ääniwallissa 12.11.2021

Pianoa ja syntetisaattoria soittava Terry Riley ja kitaristi Gyan Riley esittävät konsertissa ensin mainitun sävellyksiä, jotka toimivat alustoina kaksikon herkkävireiselle improvisoinnille. Säveltäjälegendan monimuotoista ja tuotteliasta uraa peilaten illan aikana kuultava musiikki sisältää elementtejä mm. minimalismista, jazzista, ragtimesta sekä pohjoisintialaisesta taidemusiikista.

Terry Riley (s. 1935) tunnetaan yhtenä merkittävimmistä minimalistisen musiikin säveltäjistä ja kehittäjistä Steve Reichin, Philip Glassin ja La Monte Youngin rinnalla. 1960-luvulla Yhdysvalloissa syntyneen minimalistisen koulukunnan musiikissa painottui toisto ja syklisyys eteenpäin vievän melodisen ja harmonisen kehityksen sijaan. Rileyn tunnetuimpia töitä – sävellys In C (1964) ja albumi A Rainbow in Curved Air (1969) – pidetään minimalismin kiistattomina merkkiteoksina, jotka ovat vaikuttaneet laajasti myös elektronisen musiikin, rockin ja kokeellisen musiikin kehitykseen.

“Mikään elämässäni ei ole tuonut minulle yhtä suurta tyydytystä, kuin näiden kappaleiden improvisoiminen Gyanin kanssa. Intuitiivinen yhteys, jonka olemme yhdessä kokeneet lavalla kerta toisensa jälkeen on vertaansa vailla. Gyan tuo kappaleiden tunnelmiin briljantin kontrapunktin ja onnistuu aina yllättämään musiikkia palvelevalla taidokkuudellaan. En olisi saattanut uneksiakaan parempaa mielen ja hengen liittoa”, Terry Riley kuvailee yhteistyötään poikansa kanssa.

Liput 25€ / 27€ (+ 3,50€ security fee)
Ennakot: www.tiketti.fi/tapahtuma/66353

Ä Ä N I W A L L I