Details
Date:

November 27

Time:

19:00 - 20:15

Event Category:

Turku

Click to Register: Click to Register
Venue

Turun Kaupunginteatteri

Itäinen Rantakatu 14

Turku, Finland, 20800

Toinen tuntematon -näytelmän kevään esitykset on siirretty syksyyn koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Teatteri on yhteydessä lipun ostaneisiin.

Näytelmä streamataan yleisölle sen alkuperäisenä ensi-iltapäivänä, torstaina 23.4. klo 19 alkaen. Esitys nähdään myös kesällä Pentinkulman päivillä. Katseluoikeuden livelähetykseen voi ostaa ilmoittautumalla yleisöksi Lyyti-järjestelmän kautta.

Livelähetys: 23.4. klo 19, katseluoikeuden hankkineet saavat linkit 1 h etukäteen
Katseluoikeus: 11,90 €
Hanki katseluoikeus 22.4. mennessä: www.lyyti.in/ToinenTuntematon

Toinen tuntematon – naisten tarinoita kotirintamalta

Väinö Linnan Tuntematon sotilas on se kertomus sodasta, jonka suomalaiset tuntevat ja tunnistavat omakseen. Vaan millaisia ovat sota-ajan tarinat, kun ne kerrotaan naisten silmin? Kuinka kotirintamalla pärjättiin? Toinen tuntematon on odotettu esiinmarssi niiltä naisilta, jotka lähettivät sotaan rakkaansa, miehensä ja poikansa. Ja jäivät odottamaan malttamattomana, kaivaten, kauhuissaan.

Toinen tuntematon -näytelmä perustuu samannimiseen vuonna 2017 ilmestyneeseen novellikokoelmaan. Siinä 20 kirjailijaa kertoi kukin tarinan Linnan romaanin naishenkilöiden silmin nähtynä. Kirjan ideoineet viestintätoimisto Ellun kanat ja WSOY kutsuivat mukaan tunnettuja nykykirjailijoita Katja Ketusta Tuomas Kyröön ja Tommi Kinnusesta Riikka Pulkkiseen.

Näytelmän on dramatisoinut kahdentoista kirjasta poimitun novellin pohjalta Satu Rasila, joka myös ohjaa esityksen. Naisten tarinoita tulkitsevat näyttelijät Kirsi Tarvainen ja Pihla Maalismaa.

Toinen tuntematon on osa kirjallisuustapahtuma Pentinkulman päivien kesän 2020 ohjelmistoa, jossa se nähdään Väinö Linnan 100-vuotisjuhlanäytöksenä. Näytelmä tuotetaan yhteistyössä Väinö Linnan seuran ja Pentinkulman päivien kanssa.

TOINEN TUNTEMATON
Ensiesitys verkossa 23.4.2020 klo 19
Ensi-ilta teatterilla 30.9.2020 klo 19
Turun Kaupunginteatterin Sopukassa
Kesto: 1 h 15 min, ei väliaikaa
Liput esitykseen teatterilla: 29 / 27 / 19 €