Details
Date:

November 28

Time:

16:54

Event Category:

Helsinki

Progejätti Van der Graaf Generator ensimmäistä kertaa Suomeen
– Helsinkiin saapuva alkuperäiskokoonpano jo yli 50 vuotta!

Van der Graaf Generatorin liput myytiin loppuun päivässä, mutta onneksi yhtyeen aikatauluihin on nyt saatu mahdutettua myös toinen esiintyminen Helsingin Savoy-teatterissa. Lisäkonsertti kuullaan heti seuraavana päivänä.

Van der Graaf Generator
Helsinki 26. & 27.5.2020
Savoy-teatteri
Ennakkoliput nyt myynnissä Lippupisteestä 45€

Pink Floydin ja King Crimsonin tavoin progressiivisen rockin suuriin vaikuttajiin lukeutuva Van der Graaf Generator konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa 26. toukokuuta. Kyseessä on vuonna 1967 perustetun englantilaisyhtyeen ensimmäinen Suomen-vierailu.

Yhtyeen ehdoton keulahahmo, lauluntekijä, kitaristi, pianisti ja laulaja Peter Hammill on tehnyt pitkän uran myös sooloartistina. Hammillin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat kosketinsoittaja Hugh Banton ja rumpali Guy Evans, jotka kaikki soittivat jo yhtyeen esikoisalbumilla The Aerosol Grey Machine vuonna 1969. Tähän mennessä Van der Graaf Generatorilta on ilmestynyt 13 ylistettyä studioalbumia, joista viimeisin, vuonna 2016 julkaistu Do Not Disturb keräsi Soundissakin täydet viisi tähteä.

Peter Hammill on julkaissut soolouransa aikana 35 studioalbumia. Hugh Banton on puolestaan tulkinnut soololevyillään klassista musiikkia, muun muassa Johann Sebastian Bachin ja Gustav Holstin tuotantoa.

Luvassa on siis ainutlaatuinen ja ikimuistettava ilta Van der Graaf Generatorin tinkimättömän musiikin parissa.

Liput Savoy-teatterin keikalle tulevat myyntiin ensi viikon keskiviikkona 16. lokakuuta Lippupisteessä.

www.vandergraafgenerator.co.uk
www.loudnlive.fi