Details
Date:

November 12

Time:

19:00 - 21:45

Event Category:

Helsinki

Click to Register: Click to Register
Venue

Svenska Teatern

Svenska Teatern, Norra esplanaden 2

Helsingfors, Finland, 00130

Biljettsläpp 8.4

Joakim Groth återkommer till Svenska Teatern med en ny pjäs; liksom i familjekrönikan Härlig är jorden handlar det om vår närliggande historia. Såhär säger författaren:

”Det är en självbiografisk berättelse, den handlar om min egen familj. Jag försöker skildra mina föräldrar, deras liv och död under en tid då amerikanerna landsteg på månen och vi som var tonåringar hade svårt att förstå att också våra föräldrar hade varit unga en gång.

Men det handlar inte bara om vår familj under 1970-talet utan också mina föräldrars förflutna, deras ungdom under kriget: pappa som var inkallad i tyska armén och hamnade i nordarmén i Lappland, mamma som var en ung lotta i Kotka och förälskade sig i en tysk marinofficer – dock inte min pappa.

Vad var det som hände? Hur gick allt till? När jag idag, långt inne i det 21:e århundradet, försöker återskapa det förflutna är det deras död jag måste ta mig igenom för att se vad som finns på andra sidan: Gunnar och Maria, två mänskor som levde sin ungdom i en dramatisk tid, som bildade en familj och gjorde så gott de förmådde, som levde sina liv tills de tog slut. Vi är bara mänskor.”

Regi: Joakim Groth
Scenografi: Erik Salvesen
Ljusdesign: Tom Kumlin
Ljuddesign: Anton Lindblom
Scenmästare: Jari Hilke
Inspicient: Sofia Wredlund
Sufflös: Ann-Mari Skrabb
Rekvisita: Kristiina Rökman
Regiassistent: Tiina Aho

Medverkande:
Riko Eklundh, Max Forsman, Joakim Groth, Patrick Henriksen,
Sophia Heikkilä, Nina Hukkinen, Anna Hultin, Simon Häger,
Dennis Nylund, Marika Parkkomäki, Niklas Åkerfelt

Urpremiär på Svenska Teatern på Stora scenen 4.3.2020