Details
Date:

May 22

Time:

19:00 - 20:00

Event Category:

Tampere

Click to Register: Click to Register
Venue

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55

Tampere, 33100

Koronatilanteen vuoksi joudumme siirtämään tämän konsertin Tampere-talon syysohjelmistosta keväälle 2021. Uusi esityspäivä on La 22.5.2021 klo 19. Liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan, mikäli uusi ajankohta ei sovi, ohjeet lahjakorttivaihtoon ja lippupalautuksiin löydät: tampere-talo.fi/siirretyt-konsertit-ja-tapahtumat/

Pianisti Ville Hautakangas esittää konserttisarjansa kolmannessa ja samalla viimeisessä osassa Roope Mäenpään, Jami Kiannon, Janne Salmenkankaan ja Jonne Valtosen uudet teokset. Yhteensä konserttisarjassa esitetään 12 kotimaisen säveltäjän kantaesitykset.

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto myönsi Hautakankaalle apurahan 12 pianokappaleen tilaamiseen. Hän valitsi 12 säveltäjää ja tilasi jokaiselta noin 5 minuutin mittaisen pianokappaleen. Ainoa kriteeri oli se, että säveltäjällä on pitkäaikainen suhde Pirkanmaahan vakituisena asuin- tai opiskelupaikkana.

Pianisti Ville Hautakangas esittää teokset kolmessa konsertissa, neljä teosta kerrallaan. Toukokuun 2021 konsertti on samalla konserttisarjan päätöskonsertti.

Konserttisarjan kolmannessa osassa kuullaan neljä kantaesitystä:

Roope Mäenpää: Kolloidi
Jami Kianto: Häviöjuhlat (Loss Festivities)
Janne Salmenkangas: (Fractum)
Jonne Valtonen: 14.4k handshake

Ville Hautakangas on toiminut Tampere Filharmonian pianistin tehtävissä vuodesta 2002 alkaen. Tampereen Musiikkiakatemialla Hautakangas on opettanut pianonsoittoa ja säestänyt vuodesta 2007 alkaen. Nykymusiikkiyhtye TampereRaw kiinnitti Hautakankaan vakituiseksi pianistikseen vuonna 2010. Hän on opiskellut Pirkanmaan Ammattikorkeakoulussa sekä Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” -musiikkikorkeakoulussa Berliinissä opettajinaan Martti Rautio, Lauri Väinmaa ja Georg Sava. Vuonna 2000 Ville Hautakangas palkittiin II palkinnolla Leevi Madetoja -pianokilpailussa Oulussa. Hautakangas harrastaa lisäksi ammattimaista valokuvaamista.

Konsertin kesto on noin 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Tampere-talon Aulaklubilla (Pieni sali) järjestetään teosesittely ja haastatellaan säveltäjiä klo 18 alkaen.

Tuotanto Tampere-talo
Yhteistyössä: SKR ja Taike

Liput 10 €, opiskelijat 5 €